Forskningsprosjektet FRISK studerer risiko knyttet til forkastninger i reservoarer som vurderes for CO2-lagring.
NGI har utført en vurdering av status ved sanddeponiet etter nedlagte Knaben Molybdengruver i Kvinesdal kommune i Agder. Det er også gjort en vurdering av mulige tiltak for å sikre deponiet mot masseflukt, altså transport av sandmasser fra vann og vind.
Mandag 16. september 2019 løsnet et skred som tok deler av vei og annen infrastruktur ved Nitelva på Li i Nittedal. NGI ble engasjert av kommunen for å bistå med geoteknisk ekspertise i akuttsituasjonen og deretter i arbeidet med å sikre området slik at de som opprinnelig ble evakuert kunne returnere til sine hjem og arbeidsplasser.
NGI og PricewaterhouseCoopers (PwC) har vært engasjert som rådgivere i prosjektet med NVE som oppdragsgiver og prosjektleder. Prosjektet har utviklet ny metodikk for å vurdere det samlede behovet for sikring av eksisterende bygg mot flom og skred.
OBS - OBS!! Beskrivelse kun på engelsk
Miljøpakken i Trondheim inkluderer ny kjørebru over Nidelva nord for eksisterende Sluppen bru med tilhørende veganlegg.
Prosjektet "RedWin 2 – REDucing cost of offshore WINd by integrated structural and geotechnical design" er en IPN forskningsprosjekt finansiert under ENERGIX programmet til Norges forskningsråd. Det primære målet av RedWin 2 er å avansere og slå sammen ingeniør verktøy og metoder, muliggjør offshore wind turbine foundations designere å anvende nyere forsknings- og utviklingsresultater i designpraksis. Dette skal oppnås av å utvikle et design for arbeidsflyt for optimalisering relevant for utviklere og designere av Offshore Wind Farms, både i Norge og internasjonalt.
Da Halden kommune skulle begynne sin rullering av kommuneplanens arealdel, innså de at de hadde behov for mer kunnskap om sikkerhet og risiko langs to bekkedrag som renner gjennom Halden sentrum; Remmenbekken og Schultzebekken.